|
| Rukomet, Odbojka, Vaterpolo, itd. Diskusije o ostalim sportskim klubovima Partizan ... |
14-11-2007, 11:52 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Oct 2006
Poruka: 2,602
|
Citat:
Originalnu poruku postavio Immortal
Идуће године напад на врх. 
|
Gore su dve liste, na koju mislis? Lista zarada ili WTA lista? :mrgreen:
Salu na stranu, Ana je zaista napravila ogroman napredak i veoma brzo ce doci do pozicije broj dva. Da bi bila broj 1 treba mnogo stvari da se poklope, jer je Enan stvarno neprikosnovena. Ali polako...
|
|
|
14-11-2007, 12:01 PM
|
|
|
Old School
Poruka: 4,521
|
Мислио сам на обе листе злајо. А да ли ће успети највише зависи од ње. Ако узме два гренд слема и још пар турнира биће густо...
|
14-11-2007, 12:07 PM
|
|
|
Grobarčina
Poruka: 2,763
|
Габорка је мизерних 14 поена испред, то ће моћи лако да престигне. Кузњецова је такође мало испред а с обзиром да су и Ана и ЈЈ у бољој форми очекујем да ју обе престигну већ почетком следеће дине. А за Енан као што кажеш треба још доста да се шљака, али мора и њој ускоро да дође крај, не мође ни она вечито да игра овако убедљиво и да остане неприкосновена.
|
14-11-2007, 12:24 PM
|
|
|
Grobar
|
Enan nesumnjivo ima najjaci mentalni sklop od svih teniserki, tako da ne cudi sto se nalazi tu gde jeste. Psihicka stabilnost je bitna koliko i fizicka sprema. Jel ste videli nekad Enan da se nervira tokom meca, da pljuje, baca reket, svadja se sa sudijom i slicno. Ne. Takve osobine krase i Federera. Ne znam da li je i jedna teniserka imala tako tesko i nesrecno detinjstvo kao Enan. Kada je sve to prebrodila i pobedila, onda zasluzuje da bude broj 1. Potvrdila je rekord jer trenutno ima 25 vezanih pobeda. Nikada nisam navijao za nju ili imao neke simpatije, ali mora se priznati da je trenutno najbolja. Zna se za koje jedino dve teniserke navijam :mrgreen:
Opet ocekujem da ce se Enan uskoro zasititi tenisa i to je prilika za nasu Anu. Ne bi me cudilo cak da se povuce iz tenisa. Privremeno ili kako vec. Nadamo se da je blizu dan kada ce je Ana pobediti i smeniti na WTA listi
Citat:
Originalnu poruku postavio Immortal
Мислио сам на обе листе злајо. А да ли ће успети највише зависи од ње. Ако узме два гренд слема и још пар турнира биће густо...
|
Ma opusteno. Naravno da kad napreduje na WTA listi, onda dolazi i ovo drugo
|
|
|
15-11-2007, 09:40 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Mar 2007
Poruka: 974
|
Koliko god navijali za Anu, mora se postovati to sto radi Henin, tu nema sumnje.
E, sad, sto se tice napretka, Ana ce do kraja februara biti br.2, to garantujem, jer prosle godine nije bila najsjajnija na pocetku, pa bice tu dosta ekstra poena, Kucnjecova igra bolje na sljaci, pa ne ocekujem rezultate jer je sve do kraja marta u hali + australia open, a 14 bodova ganferke su nista.
Uz to, stvarno mislim da je sledeca Anina godina zbog ociglednog rada na sebi, poboljsanja kretanja, a najbitnije je da kad shvatis svoju slabu tacku- pocnes i raditi na njoj. Ana je vec uveliko pocela, pa to u kombinaciji sa iskustvom iz ove godine (setite se samo kako je panicno odigrala svoje prvo Grand Slam finale), ce neminovno dati rezultat.
Samo napred!
|
|
|
15-11-2007, 07:17 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Jan 2007
Poruka: 743
|
Citat:
Ana: "Uvek ću pamtiti finale RG"
FoNet
Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da je učešćem na Masters kupu u Madridu stekla neophodno iskustvo, samopouzdanje i dodatnu motivaciju za sledeću sezonu. "Masters kup je san svakog igrača i bilo mi je potrebno to iskustvo i samopouzdanje, koje će mi biti velika motivacija za sledeću sezonu", rekla je Ivanovićeva na otvaranju tržnog centra ’Zira’ u Beogradu.
Ivanovićeva je na Masters kupu stigla do polufinala u kojem je eliminisana od trenutno najbolje teniserke sveta Žistin Enen, koju srpska igračica vidi kao najveću protivnicu u borbi za sam vrh WTA rang liste.
"Videla sam da mogu da igram protiv Enenove, ali ne smem toliko da osciliram u igri. Ako želim da budem na samom vrhu, moram da igram bez emocija, da poradim na kondiciji i popravim neke detalje u igri", ocenila je četvrta teniserka sveta.
Ivanovićeva je dodala i da je vrlo zadovoljna sezonom u kojoj je sa 14. došla do četvrte pozicije na svetskoj rang listi.
FoNet
"Nikada neću zaboraviti finale Rolan Garosa i polufinale Vimbldona. O tome sam sanjala još kao devojčica. Nadam se da ću sledeće godine i osvojiti neki grend slem", navela je srpska teniserka.
Ivanovićeva je obelodanila i da će svoj deo prihoda sa humanitarnog, teniskog spektakla, na kome će 7. decembra u Beogradskoj areni igrati i Jelena Janković, Novak Đoković i Janko Tipsarević, pokloniti programu UNICEF-a ’Škola bez nasilja’.
Srpska teniserka će sledeće nedelje otputovati na nepoznatu destinaciju, što joj je poklon od roditelja za 20. rodjendan, koji je proslavila 6. novembra na Masters kupu.
Pripreme za sledeću sezonu obaviće u Sidneju gde će odigrati i jedini turnir pre početka prvog grend slema godine, Otvorenog prvenstva Australije.
|
Izvor: www.b92.net/sport
|
|
|
15-11-2007, 08:00 PM
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
27-11-2007, 12:39 PM
|
|
|
Disident
ID aktiviran: Aug 2007
Poruka: 2,119
|
Evo malo o Ani:
Citat:

Ana počela pripreme za 2008.
Utorak, 27. novembar 2007. 11:23
Srpska teniska diva Ana Ivanović počela je u Londonu pripreme za novu sezonu, u kojoj će pokušati da nastavi vrtoglavi uspon ka samom vrhu WTA liste.
"Ovde je letos izgradjen fenomenalan teniski kompleks, u kojem imam sve što mi je potrebno za dobre kondicione pripreme. Ovde ostajem do 6. decembra, a onda stižem u Beograd, na egzibiciju u Areni", rekla je četvrta igračica sveta u razgovoru za "Sportski žurnal".
"Jedva čekam da prvi put zaigram u tom divnom objektu. Jelena i ja godinama nismo igrale u Beogradu, ustvari, nikada otkako smo postale vrhunske teniserke", dodala je Ana, koja je pre dve godine u dvorani Pionir igrala sa Novakom Djokovićem za toranj na Avali.
Posle spektakla u Areni, sledi put u Budimpeštu, na egzibicioni okršaj sa madjarskom igračicom Agnes Savaj, a nakon toga - pravac Australija.
"U Sidneju ću kondicionom delu dodati rad sa reketom, biće tamo i moji treneri Skot Birns i Sven Grenefeld. Pred Novu godinu učestvovaću na egzibicionom turniru u Hongkongu, sa Šarapovom, Venus Vilijams i Čakvetadze, a onda počinje 'prava' sezona. Prvo Sidnej, pa gren slem u Melburnu".
Ivanovićeva se po završetku nastupa na Australijan openu vraća u Evropu, a u februaru će u Budimpešti nastupati za Fed kup reprezentaciju Srbije. Do tada bi već mogla da bude druga ili treća teniserka sveta, u zavisnosti od svojih i rezultata najbližih konkurentkinja, Jelene Janković i Marije Šarapove.
Ana je "Žurnalu" otkrila i na koji način je u drugoj polovini sezone predstavila svetu mnogo vitkiju figuru. Radeći sa Skotom Birnsom, skinula je gotovo pet kilograma.
"Kada smo počeli da radimo, pitao me je da li hoću brzo da skinemo višak kilograma, ali da se on posle vrati, ili da idemo sporije. Naravno, izabrala sam ovo drugo, jer sam svesna da ništa ne može preko noći. Istovremeno sam dobila i na mišićnoj masi", priča Beogradjanka, koja je zahvaljujući disciplini došla i do bolje igre, ali i lepšeg izgleda!
(MONDO)
|
|
|
|
28-11-2007, 10:37 AM
|
|
|
Grobarčina
|
Имате доста нових и добрих слика на званичном сајту www.anaivanovic.com попут ове! Зна се ко је наш анђео
Poslednji put promenio shvedja : 16-01-2008 u 07:14 PM
|
|
|
29-11-2007, 12:13 PM
|
|
|
Snajka
ID aktiviran: Feb 2007
Poruka: 305
|
Citat:
Popunjena lista za Hong Kong
November 29, 2007 /
Završeno je prijavljivanje za J B GROUP Classic 2008, i 9. teniserka sveta Daniela Hantuchova i 11. na svetskoj rang listi Elena Dementieva su završile spisak od osam žena. Ana će biti najbolje rangirana teniserka na ovom egzibicionom turniru koji se održava u Hong Kongu od 2. do 5. januara.
Kompletna lista učesnica je sledeća (trenutna pozicija na Sony Ericsson WTA Tour rang listi je u zagradama):
Ana (4)
Maria Sharapova (5)
Anna Chakvetadze (6)
Venus Williams (8)
Daniela Hantuchova (9)
Elena Dementieva (11)
Shuai Peng (45)
Caroline Wozniacki (63)
Ana je rekla: "Šest od osam teniserki su rangirane među prvih 11, tako da je to sjajna grupa. Biće izuzetno teško. Uzbuđena sam što ću godinu početi igranjem na takmičenju sa toliko vrhunskih teniserki."
|
www.anaivanovic.com
|
|
|
30-11-2007, 01:55 PM
|
|
|
Old School
|
Citat:
NA TURNIRU LEPOTICA
Ivanovićeva početkom iduće godine učestvuje na egzibicionom takmičenju u Hongkongu sa najlepšim svetskim teniserkama Srpska teniserka Ana Ivanović učestvovaće na egzibicionom turniru "Džej Bi grup klasik 2008". Na nezvaničnom prvenstvu sveta najlepših teniserki planete, koji će od 2. do 5. januara biti održan u Hongkongu, pored Srpkinje učestvovaće Ruskinje Marija Šarapova, Ana Čakvetadze i Jelena Dementijeva, Amerikanka Venus Vilijams, Slovakinja Danijela Hantuhova, Kineskinja Šuaj Peng i Dankinja Karolina Voznijacki.
Ana Ivanović u svom prvom učešću na ovom egzibicionom turniru lepotica biće najbolje rangirana teniserka, a nagradni fond iznosi neverovatnih 800.000 dolara, koje su obezbedili sponzori. Turnir će se igrati po kup sistemu, a četiri pobednice plasiraće se u Zlatnu grupu. Naša teniserka će se u prvom kolu sastati sa Ruskinjom Elenom Dementijevom. Međutim, čak i ukoliko bude poražena u prvom meču, Ivanovićeva će nastaviti takmičenje u Srebrnoj grupi, što Ani garantuje tri okršaja na startu nove sezone.
Srpska teniserka kaže da je počastvovana učešćem na turniru u Hongkongu, ali misli da će biti izuzetno teško osvojiti prvo mesto.
- Šest od osam teniserki rangirane su među prvih 11, tako da je to sjajna grupa. Biće izuzetno teško. Uzbuđena sam što ću godinu početi igranjem na takmičenju sa toliko vrhunskih teniserki - rekla je 20-godišnja teniserka iz Srbije.
Takođe, Ivanovićeva će u Hongkongu učestvovati i u igri parova. Njena partnerka na nezvaničnom prvenstvu lepotica biće Kineskinja Šuai Peng, 45. na NJTA listi. Njih dve će u prvom kolu odmeriti snage sa rusko-portugalskom kombinacijom Dementijeva - De Brito.
Ivanovićeva iza sebe ima najuspešniju sezonu u karijeri. Ona je tokom 2007. godine, koju je završila na četvrtom mestu NJTA liste, osvojila tri turnira - u Berlinu, Los Anđelesu i Luksemburgu, dok je na Rolan Garosu poražena u finalu od prve teniserke sveta Žastin Enan. Pored toga, Ana je na Vimbldonu stigla do polufinala, u kome je izgubila od Amerikanke Venus Vilijams.
izvor: www.kurir-info.co.yu
|
Можда је ово увертира за најуспешнију сезону у досадашњој каријери...
|
30-11-2007, 02:17 PM
|
|
|
Grobar
|
Venus Williams i Shuai Peng? Ocigledno da su trazili da na ovom turniru mora da igra i jedna crna teniserka, kao i jedna koja ce predstavljati Aziju :mrgreen:
U svakom slucaju napred Ana
|
|
|
01-12-2007, 09:49 PM
|
|
|
Snajka
ID aktiviran: Feb 2007
Poruka: 305
|
Mečevi godine, Prvi deo
December 01, 2007 /
Pregled sezone 2007. godine počinjemo osvrtom na šest od Aninih najboljih mečeva tokom sezone u kojoj se sa 14. popela na četvrtu poziciju rang liste:
Ana protiv Svetlane Kuznetsove, Finale Qatar Telecom German Open-a, Berlin, 13. maj
Pozadina
Ana je na turnir u Berlinu došla kao 16. teniserka sveta, a njen cilj da uđe u prvih 10 joj je umakao tokom prve polovine sezone u kojoj je prtrpela neke od najtežih poraza u svojoj kratkoj karijeri u Indian Wells-u i Miami-u, nakon čega je usledila fantastična igra na zelenoj šljaci u Americi. I pored toga, brilijantnom pobedom nad Patty Schnyder u četvrtini finala, činilo se da Anina igra u pravom trenutku dostiže svoj maksimum, i pobeda u finalu je posle svega obećavala mesto među prvih 10 za kojim je žudela.
Istog dana kada se igralo finale, samo dva sata ranije, Kuznetsova je zabeležila jednu od najvećih pobeda u svojoj karijeri pobedivši 1. teniserku Justine Henin, što je bila njena druga pobeda nad Belgijankom od 16 pokušaja. “To je mentalna stvar, pobeda nad njom je bila jako važna, tako da sam veoma srećna,” rekla je Ruskinja.
Preokret
Nakon što je na rutinski način izubila prvi set rezultatom 6-3, Ana je zadobila misterioznu pobedu stopala za koju nije znala kako ili kada se dogodila. Ipak, jedno je bilo sigurno, Ana se kretala pažljivo, a njena protivnica, i sama veliki takmičar, nije htela da popusti.
Suočena sa zastrašujućim scenariom, Ana je bukvalno išla na sve ili ništa, oslanjajući se na svoje udarce i rizikujući više nego obično. Hrabra strategija se uskoro isplatila; i Ana je osvojila drugi set sa 6-4.
Međutim, Kuznetsova nije posustajala, nadajući se da će njena sputana protivnica uskoro popustiti. Ali Ana je skupila snagu da nastavi, i na kraju je meč uvela u taj brejk trećeg seta. Kada je linija finiša bila na vidiku, odigrala je neke od najboljih poteza u meču i na dramatičan način osvojila titulu.
“Ova nedelja je za mene stvarno bila neverovatna,” rekla je Ana, kojoj je pobeda u polu-finalu osigurala ulazak u prvih 10 prvi put u karijeri. “Pobedila sam neke veoma dobre teniserke a danas protiv Svetlane je bilo fantastično.
Ana protiv Marie Sharapove, Polu-finale Roland Garros-a, Paris, 7. jun
Pozadina
Nalazeći se na talasu samopouzdanja, Ana je bila u sredini najdužeg niza pobeda u svojoj karijeri, uključujući i skoro osvojen turnir u Berlinu. Međutim, za razliku od svoje protivnice, dvostruke Grand Slam šampionke Marie Sharapove, Ana je pre svog uspeha u Parizu stigla do samo jedne četvrtine finala na Grand Slam turnirima.
Sharapova je mnoge iznenadila plasmanom u polu-finale prvi put u svojoj karijeri; šljaka je po sopstvenom priznanju njena najgora podloga (u samokritičnom trenutku svoje kretanje na podlozi je uporedila sa “kravom na ledu”). Ipak, u četvrtom kolu je uspela da izmanevriše do uzbudljive pobede od 9-7 u trećem setu nad Patty Schnyder, koja na šljaci nikada nije laka protivnica.
Oduvavanje
Ako je Ana bila nervozna zbog svog prvog polu-finala na Grand Slamu, to nije pokazala u svojoj igri. Praveći vinere rano i često, Ana je iskoristila slab rad nogu Sharapove i svojim forhendom svetske klase posle samo 11 minuta provedenih na terenu povela sa 3-0.
Oterana nazad Aninom snagom i preciznošću, Sharapova je prikazala malo od forme koja ju je dva puta dovela na prvo mesto svetske rang liste. Šaljući loptu svuda osim unutar terena, Ruskinja je pružila malo otpora, i Ana je za samo 34 minuta sa lakoćom osvojila prvi set rezultatom 6-1.
Dok je njen prijatelj i takođe polu-finalista Novak Đoković navijao za nju, u drugom setu je bilo uglavnom isto; Ana je pravila vinere iz forhenda dok je Sharapova koja je bivala sve zbunjenija pravila neiznuđene greške. “Imala sam osećaj da je ona uvek bila ta koja prva udara lopticu,” rekla je kasnije Sharapova.
Čak i kada je Sharapova produžila poene, Ana je imala sve odgovore – osvojila je šest od osam poena koji su trajali 10 ili više udaraca. Milosrdno po Sharapovu, meč se brzo privodio kraju, za otprilike jedan sat, i jednostranu pobedu Ane od 6-1, 6-2 i njeno prvo Grand Slam finale.
“Mislila sam da će igra biti mnogo bliža,” rekla je Ana. “Sve se dešavalo tako brzo i ovo je za mene vrlo uzbudljivo vreme. U poslednje vreme sam pobedila u mnogo mečeva, i to je sjajna motivacija, sjajno uzbuđenje. Tako da je malo teško smiriti se. Verovatno ću kasnije danas biti umorna od toga.”
Ana v. Nicole Vaidisove, Četvrtina finala The Championships-a, Wimbledon, 5. jul
Pozadina
Pre ovog monumentalnog četvrt-finala, koje je za obe bilo prvo u All England Club-u, Ana je trijumfovala u 17 od poslednjih 19 mečeva, što je bio najuspešniji period u njenoj karijeri. Pokušavala je da se plasira u drugo uzastopno polu-finale Grand Slama, nekon što je dominirala na Roland Garros-u pre nego što je u finalu poklela pred 1. teniserkom sveta Justine Henin. Vredno spomena je i to, da je ovo bilo Anino prvo pojavljivanje na Centralnom terenu Wimbledon-a, Meke tenisa.
U nečemu što se brzo razvilo u atraktivno rivalstvo, u svakom smislu reči, Vaidisova, koja je kao i Ana tražila put do svog drugog polu-finala Grand Slama, je imala prednost od 2-1 u ukupnom broju pobeda.
Neizvesnost
Neizbrisiva slika “Generacije X,” Vaidisova je na Centralni teren izašla uz treštanje svog ipod-a; a uskoro je stigla i njena bombastična igra. Igrajući sa samopouzdanjem od samog početka, Čehinja je u prvom gemu stigla do brejka, što se kasnije potvrdilo nakon nekoliko izjednačenja na njen prvi servis gem.
Nastao je veoma napet prvi set, i Ana je ostala sa nadoknadivim zaostatkom prikazujući široku paletu udaraca, uključujući lukav bekend slajs koji je na travi Wimbledon-a ostajao izuzetno nisko.
Pri prednosti od 4-3 za Vaidisovu usledio je kratak prekid zbog kiše, što je Čehinji dalo priliku da se stegne i možda odrekne svoje slabe prednosti; ipak, uzbuđenje je došlo kasnije. Uz pomoć nekoliko aseva iz drugog servisa, Vaidisova je nastavila sa svojom impresivnom formom, i osvojila set sa 6-4.
Ana je bila u ozbiljnoj nevolji kada je, kao i u prvom setu, izgubila svoj prvi servis gem. Iznenada je bila u zaostatku od jednog seta i jednog brejka. Međutim, nakon što nije uspela da iskoristi svojih prvih šest brejk šansi u meču, Ana je svojim patentiranim forhend vinerom stigla do sedme. Ana je nakon toga odigrala polu-volej koji je bilo nemoguće vratiti – diskutabilno njen najvažniji poen na celom Championships-u – i time osigurala brejk i izjednačila set; bila je odlučna da ne ode bez borbe.
Pri rezultatu 2-2 u drugom setu, Ana je pozvala lekara da joj pregleda koleno. Osećajući ranjivosrt svoje protivnice, Vaidisova je Aninu pokretljivost testirala skraćenom loptom i osvojila poen. Možda uznemirena tim postupkom, Ana je odgovorila as servisom i osvojila svoj servis gem. Nakon toga je bez izgubljenog poena osvojila gem na servis Vaidisove i povela sa 4-2, što je bila njena prva prednost u ovom susretu sa velikim ulogom.
Nakon toga je usledila čudna igra Vaidisove, uključujući dosta dvostrukih servis grešaka, što je Ani utrlo put do lakog osvajanja drugog seta sa 6-2.
Vaidisova je u odlučujućem setu brzo ponovo pronašla svoju igru, oduzevši Anin servis u trećem gemu, i kasnije uz pomoć svog čudovišnog servisa povela sa 5-3. Suočivši se sa eliminisanjem iz takmičenja, Ana je čvrstom igrom spasila tri meč lopte, i time primorala Vaidisovu da servira za meč.
Na sreću po Anu, (druga) tinejdžerka nije mogla da završio posao, i nakon iznenađujuće nesigurnig servis gema je Ani dala još jedan život sa 5-5.
Ana je iskoristila priliku i na impresivan način osvojila svoj servis gem, i onda iznenada stigla do svoje druge meč lopte kada je Vaidisova servirala pri rezultatu 5-6. U nesrećnom kraju inače napete borbe, vidljivo nervozna Vaidisova je napravila dvostruku servis grešku i prepustila Ani meč.
Dok je sa Centralnog terena odlazila kao ushićena pobednica, Anu je temeljno zabavljena publika Wimbledona pozdravila ovacijama.
"Ovo je bilo neverovatno iskustvo," rekla je Ana. "Ne znam kako sam uspela. Samo sam stalno verovala u sebe i čak i kada je ona imala meč lopte znala sam da imam šansu."
Autor Jordan Butler
Sutra: U drugom delu ponovo pričamo o Aninim osvajanjima turnira u Los Angeles-u i Luxembourg-u i prisećamo se njene rođendanske pobede u tri seta na Kuznetsovom u Madridu
www.anaivanovic.com
|
|
|
10-12-2007, 11:09 PM
|
|
|
Old School
|
Citat:
OBOŽAVAOCI ME SALEĆU I U PRODAVNICI
Ana Ivanović: Moji fanovi u Srbiji nedavno su me zgnječili kad sam htela da kupim nešto u supermarketu. Za nas tenisere Beograd postaje nepodnošljivo mesto za život. Ipak, priznajem, sve to mi veoma godi
Ana Ivanović priznala je britanskim medijima da u Londonu trenira ne samo zbog boljih uslova, već i zato što u Srbiji ne može normalno da živi od obožavalaca! Treća teniserka sveta kaže da je popularnost koju u našoj zemlji uživaju ona, Jelena i Novak postala „skoro, pa nepodnošljiva". To se moglo videti i prošlog petka u „Areni" kad se umalo onesvestila okružena stotinama vernih navijača.
- Živeti u Srbiji nije baš najjednostavnije u ovom trenutku... Pod jedan, nema dovoljno dobrih teniskih centara, a čak i da ih ima, opet bi bilo izuzetno teško. Postali smo toliko popularni u mojoj zemlji da više ne možemo normalno da prođemo ulicom. Nedavno sam bila u Beogradu i fanovi su me bukvalno zgnječili dok sam pokušavala da kupim nešto u supermarketu. Naravno, to mi godi, ali i zadaje probleme - objasnila je Ana novinarima na Ostrvu.
Ivanovićeva se trenutno nalazi u južnom Londonu, u Nacionalnom teniskim centru u Rouhemptonu, gde se sprema za narednu sezonu i Australijan open. Ona jedan deo dana provodi u razgovoru i treniranju s mladim britanskim igračicama, koje pokušavaju da saznaju što više od naše teniserke. Britancima, u stvari, nije baš najjasnije kako je moguće da oni ulože skoro 100 miliona dolara u teniski kompleks, a da onda skoro deceniju ne uspevaju da proizvedu teniserku koja bi ušla među prvih 100, dok su Ana i Jelena vežbale u praznim bazenima, obučene u perjane jakne i s rukavicama! Tako je uspostavljena saradnja na obostranu korist, pa Ana besplatno boravi u jednom od najboljih teniskih centara na svetu, a zauzvrat prenosi nešto od svog znanja i iskustva na mlade Engleskinje.
- Od nekoga kao što je Ana možemo samo da profitiramo. Ona je jedna veoma otvorena devojka, uvek spremna za razgovor i druženje, ali i čvrsto rešena da postane broj jedan na svetu. A, to je upravo ono što i nama treba. Bilo je to odlično iskustvo za naše mlade teniserke i nadam se da će nam Ana doći još koji put - rekla je Karl Mejs, predsednica Ženskog teniskog saveza, koja je svojevremeno trenirala Kim Klajsters od najmlađih kategorija, pa do ulaska među prvih pet teniserki.
fakti
Teniski centar u Rouhemptonu čini 16 terena na otvorenom, šest u zatvorenom, teretana, sauna, ambulanta i ostali prateći objekti
Izgradnja ovog kompleksa koštala je 40 miliona funti, odnosno gotovo 100 miliona dolara
Jedini Britanac koji se trenutno nalazi među prvih 100 (među oba pola) igrača jeste Endi Marej, dok Srbija ima čak četvoro tenisera, od kojih su troje među prva četiri (Jelena, Ana i Nole, dok je Tipsarević 52. na svetu)
izvor: www.pressonline.co.yu
|
Надам се да неће одлучити да ређе долази у Србију...
|
17-12-2007, 01:25 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Sep 2006
Poruka: 1,121
|
Citat:
ZVEZDE ME NE PLAŠE
Ana Ivanović stigla u Australiju na pripreme za gren slem
Ranije je bio slučaj da me uzdrma saznanje da igram protiv,
recimo, Enan pred brojnom publikom.
Ali, to je sada prošlost – kaže četvrta igračica sveta
Svetski broj četiri Ana Ivanović iskreno želi da prvu Gren slem titulu osvoji baš u Melburnu. Glavna prepreka ka tom cilju je preveliki pritisak koji naša teniska princeza redovno stavlja pred sebe u periodu pre početka Australijan opena.
Iako je ove sezone ostvarila izvanredne rezultate, ušla prvi put među deset najboljih na planeti, igrala finale Rolan Garosa i polufinale Vimbldona, Ana ističe da je takmičenje u Australiji zauzima posebno mesto u njenom srcu.
- Često sam isticala da je Australija moja omiljena država i da zaista želim da postignem dobre rezultate na ovom Gren slemu - kaže Ana, koja je već počela sa pripremama u gradiću Menli, nadomak Sidneja.
Do sada je Ivanovićeva u Australiji ostvarila najbolji rezultat prolaskom u treće kolo. To sigurno ne ispunjava njene ambicije.
- Još pokušavam da naučim kako da postanem vrhunska igračica i kako da se nosim sa svim tim pritiscima. Dok se to ne dogodi, radujem se startu Australijan opena gde ću se zabaviti, ali i pružiti maksimum u svakom meču. Puna sam samopouzdanja, dobro treniram i vredno radim na kondiciji, a rezultati bi trebalo da se pokažu.
Prejake emocije su faktor koji je dosta odmagao Ani na ranijim velikim takmičenjima.
- Zato sam i izgubila od Žistin Enan u finalu Rolan Garosa. Ali, porazi su dobra škola preko koje se stiče iskustvo neophodno za osvajanje nekog Gren slema. Činjenica da se suprotstavljam nekoj od zvezda pred brojnom publikom znalo je da me uzdrma u 2007. Ali, sada se navikavam na to.
Sa druge strane, jedan od razloga napretka je i kondicioni trener Skot Berns.
- Moja fizička pripremljenost je mnogo bolja nego u periodu pre godinu i po dana. Za to mogu najviše da se zahvalim Skotu, koji radi zaista odličan posao. Dobar smo tandem i to se vidi na mojoj igri.
U Melburnu živi dosta Srba, pa će i ovog puta podrška sa tribina biti kao da igra kod kuće.
- Uzbuđena sam zbog toga, ali se nadam da se neće ponoviti scene od prošle godine kada su se sukobili srpski i hrvatski navijači – zaključuje Ana
|
Anin intervju Sportu
|
|
17-12-2007, 12:20 PM
|
|
|
SilasiJevrem
ID aktiviran: Apr 2007
Poruka: 1,414
|
Citat:
Ivanovićeva zvezda u Sidneju
Srpska teniserka Ana Ivanović doputovala je u Sidnej, gde će učestvovati na turniru početkom januaru ali i pripremati za prvi gren slem turnir u novoj sezoni - Otvoreno prvenstvo Australije.
"Uvek govorim da je ovo moja omiljena zemlja i zaista želim da napravim dobar rezultat. Stvarno bih volela da prvi grend slem koji osvojim bude ovde, tako da svakako na sebe vršim malo veći pritisak," rekla je Ivanovićeva.
Dolazak Ivanovićeve izazvao je veliku madijsku pažnju. Ona je na rang listi prestigla nekadašnju prvu teniserku sveta Mariju Šarapovu, a slično je i kada je u pitanju popularnost. Slike četvrte na WTA listi nalaze se u mnogobrojnim modnim časopisima. Zvezda je "X Box" video igrice u Japanu...
Australijski Dejli Telegraf ocenio je da je upadljiva njena skromnost, želja da bude najbolja što može, ali i izgled.
"Slava se za mene dogodila prilično brzo", priznala je Ivanovićeva.
Kako navodi Australijan, srpska teniserka je ocenila da je morala da popravi kondiciju i da je veliki rad na tome značano uticao na njenu igru.
"Osećam da imam više iskustva i dosta sam sazrela. Ranije sam znala da na terenu postanem previše uzbudjena i emotivna, ali sada učim kako da se nosim sa tim. Igranje protiv vrhunskih teniserki na velikim turnirima je prošle godine za mene bilo nešto novo, ali sada sam navikla", rekla je Ivanovićeva.
Sidnej Morning Herald izdvojio je da "dok su neke od njenih prethodnica imale problema mešajući sport i manekenstvo, ona kaže da joj je to, kao i humanitarni rad (Ivanovićeva je ambasador UNICEF-a) donelo ravnotežu u njen grozničav teniski život".
"Provodimo dosta vremena trenirajući i ako mi se ukaže prilika da radim nešto drugačije i izadem sa teniske arene uvek je lepo i uživam u tome," rekla je Ivanovićeva.
|
bbrs92.....
|
|
|
17-12-2007, 04:20 PM
|
|
|
Old School
|
Само да од овог "ово је моја омиљена земља" не оде даље и биће све у реду...
|
20-12-2007, 11:13 AM
|
|
|
Grobarčina
|
Citat:
Bole me mišići od odbojke
Za mene je 2007. godina bila sjajna, a sada uživam u Australiji. Na svu sreću, nije previše vruće, pa mi je lakše da se naviknem na letnje uslove. U Evropi je baš bilo hladno.
Moj trener Skot Birns nas je iznenadio i pre nego što smo stigli, u naš stan stavio je ukrašenu novogodišnju jelku. To je jako lepo od njega, i zbog toga se pomalo osećam kao da sam kod kuće.
Uživam u svakodnevnim odlascima na plažu, okean je obično hladan za plivanje, ali, ipak, možemo da radimo neke vežbe.
Pre par dana smo Skot, Sven Kalum (moj sparing partner) i ja igrali odbojku na plaži. Bilo je jako zabavno, ali su me sledećeg dana boleli mišići. Volela bih i kada bih mogla da surfujem, pa ću slobodne dane provesti na časovima da bih i to naučila.
Želim da se zahvalim mojim navijačima na podršci. Uvek su bili uz mene, čak i pre nego što sam ušla u prvih deset i prvih pet tensierki sveta. To mi mnogo znači.
|
Извор: Блиц
Poslednji put promenio shvedja : 03-04-2008 u 01:38 PM
|
|
|
27-12-2007, 07:53 PM
|
|
|
Junior
Poruka: 451
|
Citat:
Ana uplatila 3.360.000 dinara

zvanični sajtAmbasadorka UNICEF-a za Srbiju, četvrta teniserka sveta Ana Ivanović uplatila je iznos od 3.360.000 dinara za program UNICEF-a "Škola bez nasilja". Taj iznos deo je sredstava koji je prikupljen tokom humanitarnog spektakla "NAJJ za Srbiju" održanog 7. decembra u "Beogradskoj areni".
Drugi reket Srbije ovim humanitarnim gestom omogućila je da se u program "Škole bez nasilja" uključi još 12 osnovnih škola Srbije.
Osim 20-godišnje igračice, na humanitarnom događaju učestvovali su i Novak Đoković, Jelena Janković i Janko Tipsarević. Svako od tenisera je na različite strane uplatio prikupljeni novac.
|
б92.нет/спорт
|
|
|
28-12-2007, 12:11 AM
|
|
|
Grobar
Poruka: 704
|
I ova slika je zanimljivija!
|
|
|
03-01-2008, 08:05 PM
|
|
|
Grobar
Poruka: 704
|
Ana Ivanović poražena u Hong Kongu
03.01.08. 18:10
Ana Ivanović je novu sezonu otvorila učešćem na egzibicionom turniru koji se igra u Hong Kongu. Srpska teniserka nije bila uspešna na startu pošto je poražena od Ruskinje Jelene Dementijeve sa 2:1, po setovima 6:4, 1:6, 6:3.
Ana Ivanović na turniru u Hong Kongu
Bez obzira na poraz, Ana nastavlja takmičenje u Hong Kongu. Ona će u utešnom polufinalu igrati protiv Kineskinje Šuai Peng. U borbi za trofej pored Jelene Dementijeve, ostale su Venus Vilijams, Marija Šarapova i Ana Čakvetadze.
sc P.S. Izvinjavam se za uzastopan post!
Узастопни постови су дозвољени ако нису писани истог дана.
WebCrew edit
|
|
|
06-01-2008, 07:02 PM
|
|
|
SilasiJevrem
Poruka: 1,414
|
Citat:
SANJAM DA IGRAM ZA SRBIJU U PEKINGU!
Ana Ivanović: Nastup na Olimpijskim igrama, pored četiri grend slema, za mene je glavni događaj 2008. godine. Svi žele da se bore za zemlju u kojoj su rođeni, pa i ja
Prelepa srpska teniserka Ana Ivanović, osim prve grend slem titule u karijeri, kaže da sanja i nastup za reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Pekingu! Četvrta igračica na svetu postavila je sebi nekoliko ciljeva za 2008. godinu, a među njima je i predstavljanje Srbije na najvećoj sportskoj smotri na svetu.
Servis mi je sve bolji
Ivanovićeva je prošle godine završila takmičenje na Australijan openu već u trećem kolu, što nije ni izbliza zadovoljilo njene apetite. Uverena je da iste greške neće dva puta praviti, te je odlučila da u pauzi između dve sezone dodatno poradi na svojoj tehnici.
- Servis mi se popravlja iz dana u dan, mnogo vremena provodim radeći na njemu, a nadam se da će do početka Australijan opena biti na potrebnom nivou. Servis je veoma važan i utiče na celokupnu igru, a njime se, naravno, mogu osvojiti i neki ekstra poeni - objašnjava Ana.
- Osvajanje grend slema uvek je prioritet, ali ja bih u sledećoj godini izdvojila i Olimpijske igre u Pekingu. Svi sanjaju o tome da igraju za zemlju u kojoj su rođeni, a to je i moj san. Peking će biti vrhunac 2008. godine i jedva čekam da tamo zaigram - rekla je Ivanovićeva u intervjuu za „Sporting lajf".
Ana kaže da je svesna da osim nje ima mnogo drugih teniserki koje imaju slične ciljeve, pa i taj da jednog dana postanu broj jedan na svetu. Naša igračica, međutim, dodaje da ona ima i sve potrebne kvalitete za takve uspehe:
- Na samom početku godine postavila sam sebi mnoge ciljeve kojima ću ubuduće težiti, a među njima je i taj da jednog dana postanem prva teniserka na WTA listi. Znam da nisam usamljena u takvim željama, odnosno da ima još mnogo igračica koje takođe žele da budu najbolje na svetu, ali smatram da imam kvalitet i šansu da baš ja to ostvarim. Naravno, biće veoma teško ispuniti sve to što sam naumila, ali dobro sam se pripremila i osećam veliko samopouzdanje.
U ostvarivanju zacrtanog, Ana kaže da će joj umnogome pomoći i uspesi u dosadašnjoj karijeri, a posebno u 2007. godini, najuspešnijoj ne samo za nju, već i za ostale srpske tenisere.
- Prošla godina bila je više nego uspešna za mene. Stekla sam mnogo raznovrsnih iskustava, a posebno bih izdvojila igranje u finalu Rolan Garosa, čime sam se približila samo na korak od osvajanja grend slem titule. I to mi je jedan od snova, a već sam jednom prilikom rekla da bih najviše volela da prvi osvojim u Melburnu. Ovo bi mogla da bude prelomna godina za mene, tako da joj se veoma radujem i jedva čekam da prava takmičenja počnu - rekla je na kraju Ana Ivanović.
|
press.....
|
|
|
08-01-2008, 12:39 PM
|
|
|
Grobarčina
|
Citat:
|
Srpska teniserka Ana Ivanović uspešno je startovala na teniskom turniru u Sidneju. Ona je u drugom kolu bila bolja od francuske predstavnice Viržini Razano sa 2:1 – po setovima 6:1, 2:6, 7:5. Naredna protivnica četvrte nositeljke turnira koji se igra za nagradni fond od 600.000 dolara biće Slovenka Katarina Srebotnik koja je sa 2:1 savladala Austrijanku Sibil Bamer.
|
ББРС92
Гледао сам меч на Еуроспорту и могу да кажем да је Ана играла одлично. Поправила је кретање доста, много више се креће, поправила је ударце тј има сада доста разноврсних удараца и није више само оно да бије где стигне. Тако да очекујем занимљиву 2008 за нашу Анчи!!
|
08-01-2008, 11:59 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Nov 2006
Poruka: 1,593
|
Citat:
WTA: Ana pretiče Jelenu već u ponedeljak?
Dve najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović mogle bi da zamene mesta na WTA listi već u ponedeljak, posle finala turnira u Sidneju na kojem nastupaju.
Jelena Janković (3.390 poena), treća igračica sveta, osvojiće 15 WTA poena ako pobedi u četvrtfinalu protiv Čehinje Nikol Vaidišove.
Jelena, koja je meč osmine finala protiv Tatjane Golovin (2:1) igrala sa blokadom protiv bolova u nozi, u Sidneju brani poene osvojene plasmanom u finale 2007. godine, u kojem je izgubila od Belgijanke Kim Klajsters.
To bi mogla da iskoristi četvrta igračica sveta Ana Ivanović (3.461), koja je već pretekla Jelenu i koja je praktično već "obranila" bodove u Sidneju osvojene 2007. godine, kada je predala meč četvrtfinala Vaidišovoj zbog povrede.
Ukoliko pobedi Katarinu Srebotnik u četvrtfinalu, Ivanovićeva će osvojiti 55 bodova plasmanom u polufinale u kojem bi trebalo da se sastane sa najboljom igračicom današnjice, Žastin Enan.
Pobedom nad Vaidišovom, ukoliko ne bude iznenadjenja, Jelena Janković igraće sa drugom igračicom na svetu, Svetlanom Kuznjecovom iz Rusije (3.725 bodova).
|
Mondo.....
|
|
09-01-2008, 06:43 AM
|
|
|
Početnik
ID aktiviran: Sep 2006
Poruka: 84
|