|
| Rukomet, Odbojka, Vaterpolo, itd. Diskusije o ostalim sportskim klubovima Partizan ... |
24-01-2008, 08:08 AM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
ID aktiviran: Sep 2006
Poruka: 11,995
|
Морао сам да кренем на посао у 3. сету, при резултату 3-4...и био сам песимиста. Каад сам стигао и накачио се на нет, имао сам шта да видим...
Браво Ана, поносу и лепото Србије!!! Ајде сад до краја!
|
|
24-01-2008, 08:15 AM
|
|
|
Administrator
Poruka: 5,853
|
Kako mi zao sto se nisam probudio, a veci zal mi je sto JJ nije prosla, da u finalu gledam prskanje
|
|
|
24-01-2008, 08:16 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Oct 2007
Poruka: 1,138
|
Bravo Ana, ti si ponos Srbije!
|
|
|
24-01-2008, 08:17 AM
|
|
|
Junior
ID aktiviran: Apr 2007
Poruka: 313
|
Neverovatan mec.Prava GROBARKA.
Ovde,kod mene ljudi,2:17 am.Nista od posla.Vredelo je.
ANA KRALJICE!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=yIbB6sAtKLI
Poslednji put promenio kursula : 24-01-2008 u 08:55 AM
|
|
|
24-01-2008, 08:56 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Mar 2007
Poruka: 974
|
Znaci, ovo sto je uradila jutros je dokaz da je uveliko zasluzila to drugo mesto na listi. Protiv ovakve Hantuchove  , protiv 0-6 i 0-2, zadrzati koncentraciju, podignuti nivo igre dva puta, iskoristiti jedinu neopreznost ili dekoncentraciju protivnice (na 4:4 u trecem)... sve je to za jedno VELIKO BRAVO!
Sad rastereceno u finalu, jer je Sharapova apsolutan favorit, s obzirom na igre koje pruza, pa tako bez puno ocekivanja, bez prevelikog pritiska, da se nadamo najboljem.
Ana...obozavam te!
|
|
|
24-01-2008, 09:05 AM
|
|
|
Доброћудни костур
ID aktiviran: Oct 2006
Poruka: 5,300
|
"U je*ote,od ovoga moze da se rikne..."
BRAVO 
Anci ti si nasa nada....Samo napred,bez straha protiv Sarapove,i da je oderes kao Venus!
p.s.sto rece Tuki,steta sto nije jj tu,pa da gledamo pravi sex... :mrgreen:
|
24-01-2008, 09:20 AM
|
|
|
Junior
ID aktiviran: Jun 2007
Poruka: 342
|
Надам се да ће Ана после оваквог меча, у коме је играла далеко испод својих могућности и на крају срећно добила, имати веће шансе да добије у финалу Шарапову, која игра боље него што је играла и када је била прва на листи. Није ово прву пут да Ана добија већ изгубљени меч, али ми се чини да никад није дозволила да је тенисерка која је за класу слабија од ње добије 6-0. Свака јој част како се вратила, учинила је да нам овај дан почне слављенички (надам се да ће да се тако и заврши против Бросе баскета). Велика је одговорност и оптерећење бити друга играчица света, а она се и поред свега тога подигла из пепела.
У прошлој години Ана је два пута прегазила Шарапову, посебно у Токију, када је први сет добила са 6-0 или 6-1 (не могу сад тачно да се сетим), а онда је Шарапова предала меч у другом сету, наводно због повреде (после је у финалу изгубила од Мартине Хингис). Било би лепо да у свом другом великом финалу понови сличну партију, па да у Београду има дочек као што једна гробарска царица и заслужује.
П.С.
Не могу да вам опишем колико ми је драго што је Ана у 2008. години поново НАЈБОЉА СРПСКА ТЕНИСЕРКА.
|
|
|
24-01-2008, 09:31 AM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
|
"Blic online"
Citat:
Jankovićeva bez snage za Ruskinju, Ivanovićeva napravila preokret
Ana u finalu, Šarapova zaustavila Jelenu
Autor: Blic online | 24.01.2008 - 07:41
Ana Ivanović Ana Ivanović će igrati sa Marijom Šarapovom u finalu Australijan opena, nakon dugog i teškog polufinalnog dana u Melburnu. Ruskinja je nemilosrdnom igrom savladala Jelenu Janković sa 6:3, 6:1, dok je Ana posle katastrofalnog početka uspela da preokrene i pobedi Danijelu Hantuhovu u pravom trileru sa 0:6, 6:3, 6:4.
Ana je u svoj polufinalni meč ušla prilično stegnuto, nije bila agresivna i slabo se kretala što je Hantuhova iskoristila da bez problema potpuno preuzme inicijativu. Smirena i koncentrisana Slovakinja je, kao i u četvrtfinalu sa Radvanskom, kontrolisala praktično svaki poen i dobrim izborom udaraca je šetala protivnicu otvarajući prostor za lagane završnice. Ovakva slika je gledana u tokom prvih 25 minuta, koliko je bilo dovoljno Hantuhovoj da bledoj Ani oduzme prvi set na turniru i to rezultatom 6:0.
Hantuhova je drugi set otvorila novim lakim brejkom, a njen niz je prekinut tek u devetom gemu. Ana je imala 40:0, stvorila je dve otvorene prilike da se konačno upiše na semafor, ali je i tada nastavila da igra na ivici poraza. Ipak, posle nekoliko mučnih poena i jedne od sve češćih grešaka Hantuhove rezultat je bio 2:1. Naredni gem je najavio definitivan povratak srpske teniserke u meč, pre svega psihološki. Ivanovićeva je povela sa 40:0 na servis protivnice, prokockala je dve brejk lopte, a onda je na neverovatan način i pomoć mrežice stigla do izjednačenja – 2:2. Peti gem drugog seta je Ana konačno odigrala bez oscilacija, a kada je napravila brejk za 5:3 ona je postala ta koja vodi glavnu reč na terenu. Srpska teniserka je rutinski odservirala za osvajanje drugog seta, a do kraja je igrala sve bolje i bolje.
Teniserke su manje-više sigurno čuvale svoje servise do šestog gema trećeg seta, kada je Hantuhova stigla do brejk lopti. Ipak, maraton od sedam izjednačenja je pripao Ani – 3:3. Meč je definitivno rešen u neverovatnom devetom gemu, kada je Ana stigla do dve brejk lopte. Prvu je propustila neuspešnim napadom na drugi servis, a drugu je iskoristila posle ponavljanja zbog linijskog sudije i čudnog i sumnjivog poena. Usledio je brzi servis gem i iskorišćena prva meč lopta za Anin plasman finale u prvom grend slemu sezone.
|
|
|
24-01-2008, 11:19 AM
|
|
|
Beergirl
Poruka: 152
|
Ja sam htela da se vratim na spavanje posle prvog seta,ali srecom,nisam.Na kraju sam probudila celu kucu koliko sam vristala.
Bravo!
|
|
|
24-01-2008, 11:52 AM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
|
"Mondo mts"...
Citat:
Ana Ivanović: Svakoga mogu da pobedim
Cetvrtak, 24. januar 2008. 11:29
Posle 0:6 u prvom i 0:2 u drugom setu samo vera u sebe može da vam pomogne. Veru je Ana Ivanović imala, preokrenula je protiv Danijele Hantuhove na 2:1 i tako dobila veliku injekciju samopouzdanja za finalni duel sa Ruskinjom Marijom Šarapovom.
"Počela sam razočaravajuće, bila sam nervozna, nije me služio servis, nisam se dobro kretala, nisam uspevala da pronadjem ritam i sve vreme sam se branila", rekla je Ivanovićeva na konferenciji za novinare u Melburnu.
"Vrlo sam srećna što sam, ipak, uspela da se izborim za pobedu, koja mi je ulila dodatno samopouzdanje. Osećam se mnogo opuštenije", dodala je Ivanovićeva.
Ivanovićevoj bi plasman u finale Otvorenog prvenstva Australije, kojim je izjednačila svoj najveći uspeh na nekom grend slem turniru, trebalo da donese i drugo mesto na svetskoj rang listi.
"Zaista? Nisam to očekivala. Sada se osećam sjajno. To je definitivno dobra stvar. Znači da je ostao još samo jedan stepenik", istakla je Ivanovićeva kada joj je jedan od novinara saopštio da će napredovati na WTA listi.
Trenutno, ipak, treća teniserka sveta Hantuhovu, devetog nosioca u Melburnu, pobedila je sa 2:1 (0:6, 6:3, 6:4), iako je izgubila prvih osam gemova meča.
"Igrala je zaista dobro. Nije promašivala. Govorila sam sebi da ne može da nastavi tako tokom celog meča. Znala sam da ću u jednom trenutku imati priliku", navela je srpska teniserka.
Ivanovićeva će se za titulu šampiona na Otvorenom prvenstvu Australije u subotu boriti sa Šarapovom, koja je eliminisala i drugu srpsku predstavnicu u Melburnu Jelenu Janković, a prethodno i najbolju teniserku sveta Žistin Enen iz Belgije.
"Marija odlično igra na ovom turniru. Pobedila je Žistin u dva seta. Definitivno će to biti veoma, veoma težak meč. Do sada smo se četiri puta sastajale, dva meča sam dobila, tako da znam šta da očekujem", ocenila je Ivanovićeva i dodala da trenutno želi samo da se dobro odmori.
Ivanovićeva je, ipak, naglasila da u duelu sa Šarapovom neće smeti da počne loše kao na meču sa Hantuhovom.
"Moraću da joj pariram od prvog poena. Znam da ćemo se do kraja meča boriti za svaki poen, ali će prvi set biti vrlo važan", navela je teniserka, koja je prvo grend slem finale igrala prošle godine na Rolan Garosu.
"Sada se osećam drugačije, iskusnije, fizički spremnije, imam više samopouzdanja. Počinjem da verujem da spadam medju najbolje teniserke i to je najveća razlika. Sada verujem da mogu da pobedim svakoga", istakla je Ivanovićeva.
Hantuhova je, inače, posle meča zamerila Ani Ivanović zato što je pri servisu protivnice skakutala, time proizvodila piskav zvuk i nervirala Slovakinju.
"Samo sam se trudila da se krećem kako bih vratila loptu, nisam to radila sa namerom. Ne obraćam pažnju na zvuke", pojasnila je srpska teniserka.
|
Само је један коментар - нека умре свако ко не воли Ану!
|
|
24-01-2008, 12:00 PM
|
|
|
Grobarčina
Poruka: 2,763
|
Као што Муња рече због овога је вредело не спавати! Срећом не идем на неку шљаку па сам могао да се наспавам после меча :mrgreen:
Што се тиче меча не памтим да сам се више нервирао за тенис него у оном првом сету! Играла је као да је први пут ухватила рекет у руке. За оне који нису гледали податак да је Ана у целом првом сету освојила укупно само 9 (девет) поена! Баш катастрофално је играла. Кретња је била нула. Поготово ми није било јасно зашто је после сервиса стајала једно 2,3 секунде у месту уместо да заузме неку позицију и тако је препуштала противници иницијативу при сваком свом сервису. А са друге стране Хантукова је играла много боље него што је било ко очекивао и готово да није грешила уопште. Такође ми није била јасна публика која се ја мислим 1 или 2 пута огласила током целог сета, уместо бар неко да ју је подржао када је најтеже, када не иде, али уместо тога позери ћутали као на сахрани. Тек када је Ани кренуло онда су се и они "окуражили".
Други сет је већ препричан горе, а трећи сет је једини делимично донео неки добар тенис. Видело се да је Ана боља тенисерка и да колико год да је Хантукова напредовала (то мора да се призна) ипак мора још доста да напредује да стигне нашу Анчи. Ана је стигла до 2 места на ВТА листи (звучи готово невероватно) и да очекујемо да ускоро уследи напад на оног дечкића из Белгије на првом месту!
|
24-01-2008, 01:58 PM
|
|
|
Disident
ID aktiviran: Aug 2007
Poruka: 2,119
|
Ана краљице ти си понос Србије!Е сад у финалу двије најљепше тенисерке!
Даће Бог да освоји
|
|
|
24-01-2008, 03:18 PM
|
|
|
Grobar
Poruka: 2,602
|
Nadao sam se finalu Ana-Sharapova i eto ga!
Do konacne pobede
Poslednji put promenio zlaja : 24-01-2008 u 03:27 PM
|
|
|
24-01-2008, 04:47 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Sep 2007
Poruka: 570
|
Bravo ljepotice!  Zna li neko kad se igra finale?
|
|
|
25-01-2008, 11:03 AM
|
|
|
Grobar
|
Ana igra u subotu u 03.30 po nasem vremenu.
|
|
|
25-01-2008, 11:08 AM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
|
Извињавам се, ја сам био дао погрешну информацију, на осмову писања наших кретенских медија. На сајту Аустралиа Опен пише да игра у 13.30 по њиховом времену. Пошто је разлика између нас и њих 9 сати, можда је у 04.30? Проверићемо још...
|
|
25-01-2008, 11:13 AM
|
|
|
Grobar
|
Da, 13.30 PM po njihovom je sigurno, ali mislio sam da je razlika 10 sati  .
E, sad, ko to zna pouzdano, neka javi.
Da, tek sad vidim da na oficijalnom sajtu pokazuje Melbourne time: 9:15 PM, a posto je kod nas 11:15 AM, to bi znacilo da je razlika 10 sati, znaci 03.30.
|
|
|
25-01-2008, 11:24 AM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
|
Melbourne je GMT+10h.
Srbija je GMT+1h, tako da bi trebalo da je razlika 9 sati. Ali, poslao sam PM nasim australijskim Grobarima pa ce oni, nadam se, razresiti dileme...
|
|
25-01-2008, 11:33 AM
|
|
|
Beergirl
Poruka: 152
|
Razlika je deset sati,jer kada kod njih pocinju prvi mecevi u 11h ujutru to je kod nas 1h ujutru.
Ana igra u 1:30pm,to je kod nas 3:30 ujutru,po mojoj racunici.Ispravite me ako gresim!
|
|
|
25-01-2008, 12:09 PM
|
|
|
Administrator
Poruka: 5,853
|
Tako nekako, ne znam sto nisu namestili neki normalan termin kao sto su bila muska polufinala!
|
|
|
25-01-2008, 12:28 PM
|
|
|
Junior
ID aktiviran: Jun 2007
Poruka: 342
|
Sto posto se igra u 3:30, rekli su na RTS. Svi uz TV, pa sta Bog da.
|
|
|
25-01-2008, 12:34 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Sep 2007
Poruka: 570
|
Ana: "Koncentrisano i bez emocija"
Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da želi da se koncentriše isključivo na igru u subotnjem finalu Otvorenog prvenstva Australije protiv Marije Šarapove i da ne želi da je obuzmu emocije. Meč na Rod Lejver Areni u Melburnu zakazan je za 3.30 po našem vremenu, "Ne želim da postanem emotivna. Hoću da se koncentrišem na svoju igru i ono što treba da uradim, da igram kao što sam igrala prethodne mečeve i mislim na tenis i taktiku", rekla je Ivanovićeva.
Biće to drugo gren slem finale za Ivanovićevu, koja je prošle godine bila vicešampion Rolan Garosa. Tada je igrala veoma slabo u duelu sa Žistin Enan i lako je izgubila taj meč.
" Razmišljam i o tome. Bila sam vrlo emotivna i mnogo sam iskusila tokom tog finala. Moram da izvučem pozitivne stvari iz toga. Sutra kada izađem na teren znaću šta da očekujem, tako da mislim da ću moći da se suočim sa tim", objasnila je Ivanovićeva.
Trenutno najbolje rangirana teniserka Srbije i četvrta nositeljka prvog gren slem turnira sezone rekla je da je ubeđena da će u finalu Australian Opena reagovati drugačije nego u Parizu.
" Sve što želim je da izađem i odigram najbolje što mogu, jer je ovo novo iskustvo i samo želim da ga prihvatim i uživam. Sigurna sam i da ću imati mnogo takvih prilika ubuduće", objasnila je Ivanovićeva.
Srpska teniserka poznata je kao emotivna, što i sama priznaje.
" Emocije su nešto što me dovelo dovde gde sam sad. Važno je naučiti kako da rade za vas, a ne protiv vas, a to je nešto na čemu sam vredno radila", objasnila je Ivanovićeva pred duel sa petom nositeljkom turnira. B92
Napred Ana!!!
|
|
|
25-01-2008, 01:02 PM
|
|
|
Grobar
Poruka: 2,602
|
Citat:
Originalnu poruku postavio tuljoa
Tako nekako, ne znam sto nisu namestili neki normalan termin kao sto su bila muska polufinala!
|
Jeste, trebali su nekako da nasteluju vreme jer ipak teniserke dolaze iz Srbije i Rusije. Ako se ne varam u Rusiji ce poceti negde oko 6.30
Ovako, malo ce ljudi ovde da gleda Anu
|
|
|
25-01-2008, 01:05 PM
|
|
|
Grobarčina
Poruka: 2,763
|
Грешка Фифти, боље би било да си рекао мало људи ће да се наспава!  Срећа па је субота па ће моћи да се кунта после тога
|
25-01-2008, 02:11 PM
|
|
|
Početnik
Poruka: 84
|
Zaci ovako,ovde lokalana televizija najavljuje prenos u 1 cas,razlika izmedu Melburna I Srbije je 10 casova,prema tome taj mec bi trebalo da pocne u 3 ujutro kod vas.Postoji mogucnost da pocne i malo kasnije,posto prenos pocinje u jedan ,verovatno ce biti neka najava pre meca itd...uglavnom navijte satove oko 3 nece te pogresiti!!!
|
|
|
| Komande za temu |
|
|
| Koristi Metod |
Linearni Metod
|
Zakon
|