|
| Rukomet, Odbojka, Vaterpolo, itd. Diskusije o ostalim sportskim klubovima Partizan ... |
25-01-2008, 04:30 PM
|
|
|
Početnik
ID aktiviran: Dec 2006
Poruka: 22
|
Srpska lepotica u noci izmedju petka i subote od 03:30(po nasem vremenu) igra finale AO protiv Ruskinje Marie Sharapove.AJDE!!!
|
|
|
25-01-2008, 04:32 PM
|
|
|
Početnik
|
PRINCEZA!!!
ANA-11Naša najbolja teniserka Ana Ivanović privatno
Nema danas te osobe na planeti koja prati sport, a
da nije čula za Anu Ivanović. Čak i oni koji nisu gledali
nijedan teniski meč znaju da se radi o jednoj od najlepših, ako i najlepšoj, sportistkinji sveta. Tako kažu skoro sve ankete, kako onih malo poznatih, tako i najprestižnijih izbora ove vrste.
Oni drugi, teniski zagriženici, pamte je po titulama i blistavim igrama. Takvih je bilo, na sreću, dosta: Kanbera, Montreal, Berlin, Los Anđeles, Luksemburg. Sve ove turnire Ana je osvojila, ali kao svoj najveći uspeh isticala je finale Rolan Garosa, kada je izgubila od valonske bombice Žistin Enan.
Širom meridijana odjeknula je i vest da je naša diva potpisala sponzorski ugovor, jedan od najvećih u istoriji tenisa, sa firmom Joneks, koja se bavi proizvodnjom reketa. Takođe, do sada je Ana zaradila preko tri miliona dolara samo od takmičenja...
Ipak, manje se zna da je Ivanovićeva ispod svog tog sjaja, novca, popularnosti, pažnje javnosti, jedna sasvim normalna devojka. Lepo vaspitana i uvek nasmejana. Nikada nije izigravala veličinu, a ima pravo na to, već je za svakoga uspevala da nađe vremena. Bez obzira da li se radilo o deci sa Kosova, školarcima u Beogradu, prijateljima iz detinjstva, novinarima, obožavaocima... Na tome može da se zahvali pre svega ocu Miroslavu i majci Dragani, koji su uzor roditeljstva. Ni nalik mnogim gramzivim ljudima koji preko dece žele da dođu do novca, uvek su je usmeravali da tenis treba da joj bude pre svega zabava.
Zato Ana i nije zapostavila školu. Prvo je vanredno završila višu turističku, a sada je student Singidunum univerziteta u Beogradu. Kako voli putovanja, to bi mogao da joj bude i poziv onog dana kada prestane da igra tenis. Ana ima i mlađeg brata Miloša, koji voli da igra košarku i koji joj je najveći navijač.
Drugi hobi je šoping - ne propušta da ode u Ziru kada je u prestonici. Voli da gleda filmove i serije. Omiljena joj je ''24 sata'' sa Kiferom Saterlendom. Čak ga je i srela na Vimbldonu, ali se nisu upoznali. Tada je Ana razočarano konstatovala: ''Nisam mislila da je toliko nizak.''
Pored svih obaveza na terenu i van njega, Ana je našla vremena da se posveti i humanitarnom radu. Naime, postala je ambasador UNICEF, a program u kom će učestvovati je "Škola bez nasilja".
- Radujem se susretu sa decom i volim da im pomažem kada god je to moguće - isticala je u nekoliko navrata.
|
|
|
26-01-2008, 03:43 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Oct 2006
Poruka: 568
|
Evo Anci upravo pocinje.
Svu srecu ti zelim u osvajanju prvog gren slema lepotice...
|
|
|
26-01-2008, 05:29 AM
|
|
|
Junior
ID aktiviran: Jun 2007
Poruka: 342
|
Жао ми је много Аниних суза. Пласман у финале гренд слема и од понедељка друго место на листи су огроман, огроман успех. Ако ништа друго, за разлику од финала Роланд Гароса ово је био частан пораз. Шта да се ради, опет је играла далеко испод својих могућности.
Ана је баш тужна. Желим јој да у будућности гренд слем титулама и првим местом на ранг листи залечи вечерашње ране. Како је то добра девојка, даће јој Бог све.
АНА-СРБИЈА
|
|
|
26-01-2008, 10:56 AM
|
|
|
Del boy
ID aktiviran: Jan 2007
Poruka: 10,141
|
Steta , ali dobro pobedila je Sarapova , koja igra u top formi. Opet Ana je od ponedeljka i zvanicno 2.teniserka sveta !!!
|
|
|
26-01-2008, 10:58 AM
|
|
|
Grobar
Poruka: 1,435
|
stvarno steta
ali nema veze...bice jos prilika za svetski vrh prema kojem ona koraca sigurnim koracima...
BEZ PREDAJE ANA! 
|
|
|
26-01-2008, 11:48 AM
|
|
|
Disident
ID aktiviran: Aug 2007
Poruka: 2,119
|
Ово је ипак велики успјех за њу!Већ је друга
Ана срећно у наставку сезоне!
|
|
|
26-01-2008, 12:21 PM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
ID aktiviran: Sep 2006
Poruka: 11,995
|
Упркос поразу, све честитке нашој мезимици Ани!
Најтеже пада пораз у финалу, али за утеху, овај турнир јој је донео друго место на WTA листи (је л` се тако зове? :mrgreen  .
Очигледно да је Шарапова у бољој форми, Ана није никако успевала да веже бар три поена, а кључни моменат, по мени, био је у првом сету, када је Ана испустила на 5-4 сет-лопту.
Нема везе, живот иде даље, Ана не треба да буде тужна, каријера је пред њом, наосвајаће се она оваквих турнира...
|
|
26-01-2008, 12:37 PM
|
|
|
Grobarčina
Poruka: 2,763
|
Ана је можда могла да одигра још мало боље јер уме она то, али не знам да ли би и то било довољно против онакве Шарапове која је стварно играла одлично. Баш ми је било жао када сам видео да су Ани кренуле сузе, и стварно се надам да ће убрзо освојити гренд слем! Ролан гарос ће бити чупав јер ту онај дечкић из белгије игра сјајно, али на Вимблдону можемо да се надамо
|
26-01-2008, 09:30 PM
|
|
|
Old School
Poruka: 4,521
|
После меча...
Citat:
Ana: Biće još mnogo finala
Na konferenciji za medije, odmah posle meča, Ana Ivanović je rekla da nije bila toliko nervozna koliko su novinari insistirali na tome, ali da joj je bilo veoma teško da kontroliše izvanredni servis Marije Šarapove.
Uporedite iskustvo vašeg prvog Gren slem finala u Parizu i ovog danas.
Ovo finale je definitivno jače iskustvo za mene. Osvojila sam više mečeva. Za mene je pomalo poražavajuće zato što nisam iskoristila sve šanse koje sam imala u prvom setu. Ipak, ja još uvek učim. Kao što znate, veoma sam se borila. Malo sam bila nezadovoljna forhendom, a nažalost u presudnim trenucima napravila sam velike greške. Nisam se nadala ovakvom kraju, ali ipak, Marija je igrala bolje, imala je sjajnu igru tokom turinira.
Da li je i nervoza na terenu učinila svoje?
Ne, ne zaista. Osećala sam se prijatno na terenu i nisam bila nervozna. Malo sam bila napeta na početku meča, ali sam se generalno dobro držala. Servirala sam dobro, mada sam u nekim situacijama popuštala. Ipak, Marija je jak protivnik i ona je videla kada sam ja imala probleme sa servisom ili sa forhendom. Moje nedostatke umela je dobro da iskoristi.
Da li mislite da je Marija igrala dobro?
Da igrala je dobro, mislim da je bila pomalo nervozna, ali je generalno igrala čvrst tenis i uspela je da pobedi u prvom setu što joj je ulilo dodatno samopouzdanje.
Da li ste igrali svoj najbolji tenis na ovom turiniru?
Mislim da sam igrala dobar tenis u ove dve nedelje. Znala sam da danas moram da igram agresivno i onda je prirodno da pravite greške. Međutim, možda sam ih napravila previše i propustila sam da bolje odrigram neke važne lopte.
Da li iz ovoga možete da izvučete podstrek za dalje?
Apsolutno da. Ovo jeste razočaranje, ali se već osećam mnogo bolje nego kada sam prošle godine izgubila finale Otvorenog prvenstva Francuske. Svakako, predamnom je još mnogo finala na Gren slem turnirima. Ovo je samo proces učenja i jedno novo iskustvo.
Da li ste se čuli sa Novakom pre meča?
Ne, nisam ali sam gledala njegov meč protiv Federera, zaista je bio odličan. Tsonga je takođe dobar, ali se nadam da će Novak doneti titulu za Srbiju. Nažalost neću više biti u Melburnu za to finale zato što moram da igram Fed kup.
Ana: Igraću u Fed kupu!
Najuspešnija srpska teniserka Ana Ivanović potvrdila je danas da će krajem januara igrati za reprezentaciju Srbije u prvom kolu Evroafricke grupe Federejšn kupa u Budimpešti. "Ubeđena sam da ćemo moći da se plasiramo u Svetsku grupu. Smatram da reprezentacija u kojoj smo Jelena i ja zaslužuje da se nađe u svetskoj elitui", naglasila je Ivanović. Finalista ovogodišnjeg Gren slema u Melburnu dodala je da je "šteta" što i prošle godine Srbija nije uspela da uđe u Svetsku grupu u kojoj joj je po kvalitetu mesto.
izvor: www.blic.co.yu
|
Честитке нашој јунакињи на великом успеху...
|
27-01-2008, 04:57 AM
|
|
|
Legenda
Poruka: 3,016
|
Ljudi nema razloga za zalom ona je napravila veci uspeh nego sto je iko ocekivao,ona ima samo 20 godina a vec je druga ljudi druga,do godine ce biti prva garant. Bravno Ana
|
27-01-2008, 03:54 PM
|
|
|
Početnik
|
Ana Ivanovic bi danas ili sutra trebalo da doputuje u Beograd,a zatim da nastavi do Budimpeste,gde je cekaju mecevi za reprezentaciju Srbije u FED kupu.Ona je izjavila da je veoma srecna sto moze da pomogne nasoj zemlju u borbi za svetsku grupu FED kupa,i napomenula je da uz pomoc Jelene Jankovic,tj.da njih dve zajedno mogu da dobiju bilo kog rivala u grupi.Realno uz njih dve nama je mesto u samom vrhu svetkog tenisa tako da...Mada u javnosti su postojale mnoge spekulacije o neslaganju dveju teniserki,koje niko ne zna da li su tacne,mada...Dakle ovo ce biti prvi put da za drzavni tim igraju Ana i JJ zajedno.Uz njih dve tu su jos Natasa Zoric i Teodora Mircic.FED kup pocinje u sredu 30.januara,a direktan prenos ovih meceva bice prenosen na RTS.
|
|
|
27-01-2008, 04:16 PM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
|
Глас јавности
Citat:
Ana Ivanović ne žali zbog poraza u finalu Otvorenog prvenstva Australije
Suze i smeh za kraj
Borila sam se, ali me je izdao forhend, u ključnim trenucima sam pravila velike greške. Nisam se nadala tome. Marija je protivnica, koja je umela da iskoristi moje nedostatke, rekla je Ana

Ruska grofica je pobedila srpsku princezu. U dvoboju, koji je unapred nazvan najlepšim finalom u istoriji Otvorenog prvenstva Australije, Marija Šarapova je nadigrala Anu Ivanović i proslavila pobedu sa 2:0 (7:5, 6:3). Posle 91 minuta igre kraj finalnog meča obe teniserke su dočekale u suzama. Ruskinja je na kolenima lila radosnice, dok je Srpkinja zaplakala od tuge...
- Malo boli, ali sam sigurna da mogu da izvučem pouke. Osećala sam se bolje nego u finalu Rolan Garosa. Naravno da sam malo razočarana, ali verujem da ispred sebe imam još dosta grend slem finala - izustila je Ana novinarima u Melburnu.
Prvi set je u potpunosti bio izjednačen... Prvi brejk napravila je Šarapova u petom gemu i povela sa 3:2, ali je Ana uzvratila u osmom i izjednačila na 4:4. Set je odlučen tri gema kasnije kada je Šarapova došla do novog brejka, a potom sačuvala servis za vođstvo od 1:0. Drugi set je bio neizvestan do rezultata 3:3, potom je Šarapova osvojila naredna tri gema, dva puta oduzimajući Ani servis, što je bilo dovoljno da meč reši u svoju korist.
Srpska teniserka, koja će od ponedeljka biti druga na svetu, ističe da nervoza nije bila uzrok njenog poraza već forhend koji je u stvari njeno najjače oružje.
- Borila sam se, ali me je izdao forhend, u ključnim trenucima sam pravila velike greške. Nisam se nadala tome. Osećala sam se zaista dobro. Uopšte nisam bila nervozna. Možda malo na početku, ali tako je bilo i na svim ostalim mečevima. Marija je teška protivnica, koja je umela da iskoristi moje nedostatke.
ZBOG REPREZENTACIJE NE BODRI NOVAKA
Ana jedino žali što neće moći da bodri Novaka Đokovića u finalnom duelu sa Francuzom Congom.
- Nadam da će Novak doneti titulu Srbiji. Nažalost, odmah putujem, jer moram da igram u Fed kupu... Očekujem da ću sa Jelenom Janković uspeti da izborim plasman u Svetsku grupu Fed kupa - rekla je Ana, ističući da je poslednji dan u Melburnu provela na roštilju kod rođaka, koji na nacionalni praznik Dan Australije slavi rođendan.
Ana je ipak istakla da je zadovoljna nastupom na prvom grend slemu sezone, te da očekuje još mnogo finala.
- Još sam mlada i verujem da ću igrati još mnogo grend slem finala. To je proces u kome se uči, a nisam mnogo puta bila u takvim situacijama. Tek prošle godine sam dobila priliku da igram protiv najboljih na svetu... Osećam da napredujem, ali tek učim da budem vrhunska teniserka. Ovakve situacije pomažu - ocenila je Ana Ivanović, koja će od ponedeljka biti druga na svetskoj listi, što je najbolji plasman u istoriji srpskog tenisa..
|
|
|
28-01-2008, 02:25 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Mar 2007
Poruka: 974
|
Kad nisam i ja zaplakao kad su joj krenule suze jbt
Mozda je ipak sama kriva jer je odabrala veoma lose varijante za odigravanje poena kod 5-4 i 0-30 u prvom setu. Ko zna dali bi se Sharapova vratila posle izgubljenog seta. Ali, ne smem je kriviti, zelela je najbolje, a ovo moje pitanje se kod nje 100 puta vise pojavljivalo u ova dva dana.
Bilo kako bilo, titula na nekom Grand Slam-u je realnost i dogodice se skoro, a mesto br. 2 na WTA listi je uspeh veci od osvajanja jednog Grand Slam-a, jer je znak konstantnog, a ne momentalnog kvaliteta.
Anci, samo napred lutko, vise uopste ne sumnjam da ces se jednom radovati i tom Grand Slam-u, a polako pocinjem da verujem i u br.1, ali ostavimo to za godinu-dve.
|
|
|
28-01-2008, 07:47 PM
|
|
|
Del boy
Poruka: 10,141
|
Ana i Ziki doputovali u BEograd
Citat:
ŠAMPIONI BEZ TRUBAČA
Ana Ivanović i Nenad Zimonjić u ponedeljak
iz Melburna doputovali u Beograd
Naši asovi odlučili da izostane svečana ceremonija
dočeka, jer ih uskoro očekuju nove obaveze, a u međuvremenu im je neophodan odmor
Nije bilo crvenog tepiha u Beogradu, trubača, navijača, fanfara ili bilo čega sličnog juče na beogradskom aerodromu. A trebalo je. Tako se kod nas dočekuju šampioni. Međutim, Ani Ivanović i Nenadu Zimonjić ovog puta su više odgovarali tišina i mir, jer ih u narednom periodu očekuju novi izazovi i iskušenja. U međuvremenu se treba odmoriti, koliko god je to moguće. Biće već vremena za slavlje.
Ana je stigla nešto posle 11 časova prepodne, a iako iscrpljena od dugog leta, bila je nasmejana i vedra. Dočekali su je otac Miša, brat Miloš, selektor Dejan Vraneš, predsednik TK Partizan Dušan Grujić i gradski sekretar za sport Goran Kreclović. Usledili su zagrljaji, poljupci, i veliki buketi cveća za finalistkinju Melburna. Odmah je Ana sela u automobil i krenula put Mađarske, na Fed kup.
Nedugo zatim, na aerodrom “Nikola Tesla” sleteo je i avion u kom se nalazio Nenad Zimonjić. U zagrljaju sa verenicom Minom Knežević uputio se pravo kući. Stigao je i da kratko prokomentariše uspeh sa Australija opena.
- Otišao sam u Melburn s namerom da stignem do trofeja, ali sam očekivao da to bude u paru sa Danijelom Nestorom. Ali, nema veze, dobro je i ovako - s osmehom je rekao Zimonjić koji je do pobede stigao u miks dublu sa Kineskinjom Tjantjan Sun.
Čeka vas putovanje u Moskvu, na Devis kup duel sa Rusijom, a devojke idu u Mađarsku na Fed kup. Šta očekujete?
- Ako obe reprezentacije budu kompletne sve će zavisiti od nas. Imamo tenisere i teniserke u samom svetskom vrhu koji pritom imaju i fantastično samopouzdanje posle sjajnih rezultata u Melburnu. Rusi u Moskvi imaju ulogu blagog favorita, ali smatram da imamo velike šanse da ih iznenadimo - zaključio je Nenad Zimonjić, kojem je ovo druga titula u miksu na Australijen openu. Prvi put je bio šampion 2004. sa Elenom Bovinom.
|
Sport
|
|
|
30-01-2008, 10:58 AM
|
|
|
Grobarčina
Poruka: 2,763
|
Citat:
Prohladno, ali sunčano beogradsko jutro i „Blic“ ispratili su finalistkinju prvog grend slema sezone u Melburnu na put u Budimpeštu. Veliki osmeh Ane Ivanović jasno svedoči koliko je zadovoljna skokom na drugo mesto liste najboljih igračica sveta, iako za nepuna 24 časa u rodnom gradu nije stigla ni čestito da se odmori.
Novi izazov za srpsku tenisku princezu je takmičenje Fed kupa u Budimpešti. To je ujedno i njena viza za Olimpijadu u Pekingu, takmičenje koje je podvukla debelim flomasterom na listi prioriteta u 2008. godini.
.banner_text_link{text-align: right}.banner_text_link a{font-size: 12px;color: #ccc}.banner_text_link a span{font-size: 10px;}.banner_text_link a:hover{color: #666}Pre odlaska za Mađarsku, u koju je otišla u pratnji selektora Dejana Vraneša, Ana je u razgovoru za „Blic“ poručila šta očekuje od turnira u Mađarskoj.
- Po imenima pripadamo samom svetskom vrhu, tako da nam nije bitno s kim igramo, bez obzira na to što će se tamo naći dobre igračice kao što su Agneš Savaj, Karolina Voznijački i Pati Šnider. Posebno, čini mi se, treba obratiti pažnju na podlogu na kojoj sam igrala egzibicioni meč krajem prošle godine i za koju mogu reći da je izuzetno brza - kaže Ana.
Srbija po prvi put igra u najjačem sastavu i normalno je da su i očekivanja maksimalna.
- Mislim da ove godine imamo šanse da se konačno nađemo u Svetskoj grupi. Činjenica je da, recimo, u dublu nismo uigrane, ali Jelena i ja smo igrale u prošlosti dubl i to sa dosta uspeha. Profesionalci smo i očekujemo da nam neće biti veliki problem da se priviknemo jedna na drugu. S druge strane, verujem da ćemo sve rešiti u singlu kako ne bismo došli u situaciju da se vadimo u igri parova.
Neverovatno je sa kakvim optimizmom zrači srpska šampionka. Iako joj nije bilo lako posle poraza od Marije Šarapove u finalu Australijen opena, Ivanovićeva kaže da je sve to već potisnula u zaborav i da se okreće novim izazovima. Hiljadama kilometara daleko od kuće, često je, kaže, mislila na Beograd. I posebno je bila srećna zbog trijumfa Novaka Đokovića.
- Najviše mi je u Australiji nedostajala porodica, odnosno tata i brat. Novak je imao tu sreću da mu podršku pruži kompletna porodica tokom celog turnira, što je zaista divno. Nažalost, nisam bila u mogućnosti, upravo zbog Fed kupa, da prisustvujem njegovom meču sa Congom, ali sam mu pre početka finala poslala poruku - srećno! Čim sam sletela u Singapur, stric mi je javio da je pobedio i moram priznati da sam bila oduševljena. Nismo se još čuli jer znam koliko je zauzet i koliko je poruka i poziva primio poslednjih dana. Ispričaćemo se čim nam se ukaže prilika, sigurna sam - kaže srpska teniserka.
Izjavu Marije Šarapove da je samo „druga teniserka na papiru“ nije želela posebno da komentariše. Ani pozicija na listi nije bila u mislima dok je sa lakoćom nizala pobede u „Melburn parku“.
- Uopšte nisam razmišljala o tome da mogu da napredujem na listi. Zato sam i bila tako iznenađena kada me je jedan novinar na pres konferenciji pitao kako se osećam kao druga teniserka na svetu. Ja druga? Bila sam jako zbunjena, nisam znala u prvi mah šta da mu kažem. Pomislila sam, u redu, to je još jedan korak napred. Ostao je onaj najveći i najteži, ali verujem da ću ga napraviti kad-tad!
Srpski navijači se pitaju da li će toliki put i brz izlazak na teren imati uticaja na njenu igru u Fed kupu, ali Ana ne ostavlja ni trunku dileme:
- Putovala sam skoro ceo dan, promenila vremensku zonu. Takav je život profesionalaca. Iz hotela u avion, uvek nove obaveze. Navikla sam ja na to. Nema razloga za brigu, biće sve u redu do prvih mečeva u Budimpešti.
|
извор Блиц
|
31-01-2008, 12:08 PM
|
|
|
Administrator
Poruka: 5,853
|
FED Kup: Ana sigurna, 1:0 za Srbiju!
Cetvrtak, 31. januar 2008. 11:39
Ana Ivanović je ekspresno odradila svoj deo posla, sada je red na Jelenu Janković.
Druga teniserka sveta preslišala je u četvrtak mladju od sestara Radvanska, Ursulu, sa 2:0 u setovima (6:3, 6:1) u prvom od tri duela izmedju Srbije i Poljske na Federejšn kupu u Budimpešti.
Posle Ivanovićeve, na teren će izaći naš prvi reket, Jelena Janković, koja će imati malo teži zadatak da pobedom obezbedi i prve bodove za Srbiju u Grupi D turnira Prve grupe Evro-arfičke zone FED Kupa. Jelena za rivala ima stariju Radvansku, Anješku, 21. igračicu sveta.
Ukoliko Jankovićeva bude bolja, Srbija će zabeležiti prvu pobedu u Budimpešti, tako da će u preostalom dublu na teren moći da izadju mladjane Ana Jovanović i Teodora Mirčić.
U suprotnom, drugi poen u tromeču sa Poljakinjama, morao bi da izbori naš najjači dubl: Ivanović/Janković.
Mlada Ursula bila je ravnopravan rival Ani Ivanović samo u prvih šest gemova prvog seta. Meč je počeo u 10 časova, tako da je Ana verovatno bila malo pospana.
Kada se zagrejala, pokazala je 215. igračici na svetu, rodjenoj 1990. godine, da će morati još mnogo da trenira da bi ozbiljnije namučila našu teniserku.
Ovog puta uspela je da na terenu ostane 87 minuta, što i nije loš otpor. Razlog tome bila je i nezgodna podloga, potpuno različita onoj na Australian Openu, gde je Ana Ivanović igrala finale.
(MONDO)
|
|
|
31-01-2008, 02:50 PM
|
|
|
Junior
|
Срамота је да поред живе и здраве Ане Ивановић селектор Дејан Врањеш постави Јелену Јанковић за првог рекета наше репрезентације. Мало је фалило да му се обије о главу- Јелена је једва добила трећи сет 7-5, уз као и увек помоћ среће, а овога пута и судија.
|
|
|
31-01-2008, 03:09 PM
|
|
|
Guest
|
Људи немојте писати о нечему о чему не водите рачуна или не знате. Јелена Јанковић је први рекет због тога што кад су жребане групе Фед Купа она је била боље пласирана од Ане и то није могло да се промени. Немојте одмах правити афере тамо где их нема.
|
|
|
|
31-01-2008, 04:46 PM
|
|
|
Junior
|
Највише волим када ми неко каже да нешто не знам. Ако постоји правило светске тениске организације по коме се у репрезентативним дуелима распоред играчица одлучује према ранг листи у тренутку жреба, онда у реду, ја нисам информисан да такво идиотско правило постоји. Поставља се питање онда чему служи селектор и зашто се зове СЕЛЕКТОР? Колико ја знам, управо он одлучује о томе кога ће у репрезентацију позвати и како ће бити распоређене играчице које је позвао. Дакле, мени се чини да се не ради о томе да нешто ''не може бити промењено'', већ о томе да је он наводно одавно одлучио ко ће нам бити први рекет, а у тренутку те његове одлуке Јелена је била испред Ане са неких смешних 60-так бодова предности. Да је управо могло да се промени, чак и минут пре самог дуела, говори ми и то да ОДЛУКОМ СЕЛЕКТОРА Јелена и Ана неће играти у дублу против Пољске, пошто меч нема резултатски значај и с тога нема потребе умарати их. Уосталом, последњи мечеви мушке репрезентације (против Аустралије у Арени), најбоље су показали да се одлука о томе ко ће играти против кога може променити кад год селектор хоће (наравно, мора бити пре почетка меча).
А афера има свугде, бар када су Србија и српски спорт у питању. Ако и могу да прихватим да у групним спортовима не играју најбољи зато што нека будала која је селектор тако хоће, ако и могу да прихватим да нам и државу воде којекави ''стручњаци'', ако и могу да прихватим да ''навијаче'' предводе којекакви ''зналци'', па зар је могуће да је иста тенденција присутна и у спорту у коме је све толико очигледно и где се у дуелима један на један све види?
Ако стварно постоји правило светске тениске организације које важи само за женске државне тимове, онда сам ја потпуно погрешио. Ипак, нешто ми не делује могуће да тако глупо правило постоји.
|
|
|
31-01-2008, 05:56 PM
|
|
|
Guest
|
Citat:
Teniska reprezentacija Srbije igraće u Grupi D Federejšn kupa sa selekcijama Rumunije i Poljske, odlučeno je žrebom u Budimpešti. Pošto je prilikom rangiranja merodavna rang lista, prva teniserka u žrebu je Jelena Janković, druga Ana Ivanović, a naša selekcija postavljena je za prve nosioce u borbama na turniru Prve grupe Evro-Afričke zone Fed kupa, odnosno borbama za plej-of i popunu Svetske B grupe. Podsetimo, selekciju Srbije čine: Ana Ivanović (2), Jelena Janković (4), Ana Jovanović (250) i Teodora Mirčić (269).
Srbija će prvi put nastupiti u kompletnom sastavu, sa dve od četiri najbolje teniserke sveta i veliki je favorit za pobedu na ovom takmičenju.
Poljakinje, koje su u Melburnu zabeležile najveći uspeh u poslednjih nekoliko godina, nisu došle u kompletnom sastavu jer će odsustvovati Margareta Domačovska, ali je u Mađarskoj Agnješka Radvanska – 21. teniserka sveta.
|
Citat:
|
Срамота је да поред живе и здраве Ане Ивановић селектор Дејан Врањеш постави Јелену Јанковић за првог рекета наше репрезентације.
|
Када се изнервираш и даш себи за право да неког испљујеш прво се запитај имаш ли право на то, јер сам ти дао одговор на питање. Пошто пишеш острашћено да ли си се запитао да ли је емотивно испражњеној Ани требао тежак меч?А тек да не говоримо о томе какав је криминалан потез селектора репрезентације јер је умислио да 4 рекет света може да победи 21 играчицу.  Доста више са скретањем с теме о Ани Ивановић.
|
|
|
|
01-02-2008, 12:34 AM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
|
Овај Божји цвет не заслужује да се тема скрнави правилима Федерејшн купа...
Citat:
Ivanović: Ja sam Srpkinja, i to ću i ostati
Ana Ivanović nedvosmisleno je odgovorila pojedinim inostranim novinarima koji su pokušali da je isprovociraju pitanjima o promeni državljanstva i eventualnom nastupu za neku drugu zemlju da je Srpkinja i da će zauvek igrati za Srbiju.
- Ne planiram da menjam državljanstvo, naročito ne posle svega kroz šta sam prošla! Ja sam Srpkinja, i igrala sam, igram i igraću isključivo za Srbiju. To što me pitate već je stara priča. Bilo je problema u vreme bombardovanja, teško smo putovali, ali sada je sve to prošlost. Živim u Švajcarskoj isključivo zbog boljih uslova za trening - poručila je Ivanovićeva.
Ivanovićeva je juče otkrila da bi na Fed kupu nastupala u dublu sa Jelenom „samo ako je to zaista neophodno", dodavši da ona nema ništa protiv te ideje, ali njeni treneri imaju.
- Razlog je vrlo jednostavan: veoma je teško ići na najviši plasman u obe konkurencije, a meni je singl uvek prioritet. Nemam ništa protiv Jelenine ideje, ali moji treneri ne vole da igram dubl i njihov stav po tom pitanju teško će se promeniti. Ipak, ako bude potrebno da igramo dubl na Fed kupu, potpuno sam spremna i mislim da imamo velike šanse da dobijemo svaki meč - objasnila je druga teniserka sveta.
A. JOVANOVIĆ
|
|
|
01-02-2008, 01:31 AM
|
|
|
Grobar
Poruka: 568
|
Ana Ivanović privatno: Šoping pre klabinga!
Cetvrtak, 31. januar 2008. 21:00
Ana Ivanović, odnedavno najbolje rangirana srpska teniserka, otkrila je da nije ljubitelj noćnog života i da se, kada ima priliku, radije opredeljuje za neke mirnije vidove zabave. Iako je odlična prijateljica Novaka Djokovića, nije se u Melburnu priključila slavlju povodom osvajanja prvog gren slem trofeja.
"Nažalost, da bih stigla na vreme u Budimpeštu na turnir Fed kupa, morala sam da propustim i Novakov finalni meč, a i proslavu. Ne znam baš da li je to dobro ili ne, ali priznajem da nisam neka 'parti' persona. Ne volim da idem po diskotekama i ostajem budna celu noć. Ako već imam slobodnog vremena, pre ću da ga iskoristim da sednem i popričam sa prijateljima, da izadjem na večeru ili u šoping", kaže dvadesetogodišnja Beogradjanka.
Na Australijan openu nosila si interesantnu svetloplavu opremu. Da li još uvek imaš ponude da se baviš manekenstvom?
"Moji ciljevi vezani su isključivo za teren. Što se tiče manekenstva, to je teži posao nego što mnogi misle… Imala sam nekoliko iskustava i priznajem da je lepo raditi sa profesionalcima, najboljim šminkerima i fotografima. Ali pauze na snimanjima su predugačke. Previše je čekanja, a premalo akcije za moj ukus".
Pratiš li modu?
"Da, mada ne podržavam i ne kupujem sve novo što se pojavi".
Omiljena kuhinja sa putovanja po svetu?
"Najviše mi se dopadaju specijaliteti japanske i indijske kuhinje. Kada sam bila mala, nisam volela da eksperimentišem. Na stolu su mi uglavnom bile pice i špageti. Sa godinama sam postala otvorenija za druge ukuse i naučila da volim različite stvari".
Omiljeni grad?
"Ima ih nekoliko, ali ako bih morala da izdvojim jedan, onda bi to bio Sidnej. Ko može sebi da priušti putovanje u taj grad, neka to svakako učini".
Tip muškarca?
"Oooh… Pa Majkl Skofild iz serije ‘Bekstvo iz zatvora’! I mislim da bi mnoge žene na to pitanje rekle isto što i ja".
Ima li u tvom životu nekih "agresivnih" pripadnika jačeg pola?
"Možda dvojica ili trojica (smeh)… Ali prija mi kada dobijem kompliment, po tome nisam drugačija od ostalih devojaka".
Rodjena si u Beogradu, tvoje prebivalište je Cirih. Koja zemlja je tvoj dom, Srbija ili Švajcarska?
"Nije mi lako da se odlučim. Odrasla sam u Srbiji, tu su mi porodica i uspomene iz detinjstva, dok Švajcarsku volim zato što sam tamo postala ovo što sam sada. Ali uvek mi prija da se vratim Srbiji".
Da li već razmišljaš o životu posle bavljenja tenisom?
"Naravno! Studiram ekonomiju, volim to i planiram da jednog dana radim posao vezan za tu oblast. Prvi razlog što nisam odustala od školovanja je što nikada ne možete da znate šta će se dogoditi sutra u vašoj sportskoj karijeri. Drugi razlog je što mi je učenje uvek dobro išlo. Nikada nisam imala problema u školi".
Imaš tek 20 godina, a već si zaradila više od tri miliona dolara samo od uspeha na turnirima. Kako ćeš iskoristiti sav taj novac?
"Imam oko sebe dobar tim, menadžera i porodicu. Pošto sam okružena ljudima kojima verujem, mogu da se koncentrišem na treninge i na to kako da postanem bolja teniserka. Verujte da mi je u tenisu cilj da što više pobedjujem, a ne da zaradim neku odredjenu svotu novca".
(izveštač MONDA iz Budimprešte Ivan Bogunović)
|
|
|
01-02-2008, 02:44 PM
|
|
|
Legenda
Poruka: 3,016
|
Ana posle drame dovela Srbiju u vođstvo
01.02.08. 12:55
Ana Ivanović je donela prvi poen Srbiji u duelu 2. kola Fed kupa u Budimpešti protiv reprezentacije Rumunije. Posle više od dva i po sata vidno iscrpljena Ivanovićeva je savladala 150. teniserku sveta Moniku Nikulesku sa 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 7:5.
U drugom meču današnjeg programa sastaju se Jelena Janković i Sorana Kirstea.
Sportska Centrala
|
01-02-2008, 03:36 PM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
|
Mondo mts...
Citat:
Ivanović: Dobro sam i dobro je!
Petak, 1. februar 2008. 14:31
Ana Ivanović odigrala je protiv Rumunke Monike Nikulesku meč iz noćne more, ali je na kraju uspela da pronađe igru za tesnu pobedu i vođstvo Srbije od 1:0 - 5:7, 6:4, 7:5.
Uprkos brojnim uzbudljivim poenima i sjajnom rezultatskom preokretu, trenutak sa ovog meča koji će najduže ostati u sećanju bila je Ana koja se pri vođstvu od 3:2 u drugom setu hvata za glavu, zatim lagano odlazi do klupe našeg tima i leže na pod. Na svu sreću, nije bilo ništa ozbiljno.
"Mislim da je u pitanju samo malaksalost od dugog putovanja i promene vremenske zone. Razlika između Australije i Evrope je deset sati, još se osećam kao da sam zamenila noć za dan", objasnila je Ana.
"A, nisam stigla ni da doručkujem kako treba. Trebalo mi je 15-20 banana da dođem sebi... Inače ustajem rano, ali organizam mi posle Melburna još spava", našalila se druga teniserka sveta, dodavši da se pre i posle te scene na terenu osećala dobro.
Nikulesku, koja na WTA listi zauzima tek 150. mesto, imala je šansu da se proslavi. Upravo je Ana pred početak turnira Evro-afričke zone Fed kupa upozorila da ovakvi mečevi ne bi trebalo nikoga da iznenade.
"Mogli smo da očekujemo da će protivnice biti posebno nadahnute kada igraju protiv Jelene i mene. To je normalno kada ste favoriti. Nikulesku je išla na sve ili ništa", primetila je Ana.
"Znam je iz juniorskih dana i nikada nije ovako servirala... Iznenadila me je i forhend slajsom, to je udarac koji stvarno malo ko igra. Kada bi mogla da pruža ovakve partije iz meča u meč ušla bi među prvih 20 na svetu."
Ivanovićeva kaže da je očigledno da u Budimpešti ne igra kao na Australijan openu, ali zbog toga nije posebno zabrinuta.
"Moram da gledam pozitivno i budem zadovoljna što sam reprezentaciji donela poen. Mislim da sam spremna i da bi trebalo da igram bolje od ovoga. Ipak, ne želim da posle pobede opterećujem sebe negativnim razmišljanjem", ostaje pozitivna druga teniserka sveta.
(izveštač MONDA iz Budimpešte Ivan Bogunović)
|
|
|
| Komande za temu |
|
|
| Koristi Metod |
Linearni Metod
|
Zakon
|